API Güvenliği
API’ları yazılımların birbiriyle iletişime geçmek için kullandığı kapılar gibi düşünebilirsiniz. Legacy sistemlerde güvenlik için 80 ve 443 portundan gelecek trafiğe karşı aksiyon almak yeterli kabul ediliyordu. Ancak dağıtık sistemlerin yaygınlaşmasıyla birlikte uygulamalar birçok endpointten birbirleriyle iletişim haline geçer oldu. Bu durum güvenli ortamın oluşturulmasını çok daha zor hale getirdi. Çoğu durumda bu genişleyen dağıtık sistemler ağı için legacy yaklaşımların yeterli olmadığı örnekleriyle kanıtlanabiliyor. Legacy sistemlerde “API Güvenliği” adı altında çok kısıtlı kalmış olup sizi bir saldırıdan korumayacak ve sadece sonrasında geçmişi takip etmenize destek olacaktır. Yeni yaklaşımlarla Web Application and API Security (WAAS) sunan yazılımlar bu konuda OAuth desteğini, rate limiting’i, sıfır güven modelini, akıllı sistemleri ve birçok yeni yaklaşımı kullanarak sisteminizdeki açıkları -hem doğu-batı hem de kuzey-güney yönünde- bulmanızı ve kapatmanızı sağlıyor. Hatta WAAS içinde gelen Web Application Firewall (WAF) saldırı yüzeyinizi minimize ederek, kontrolünüzde olmayan kapalı kod yazılımlardaki açıklardan bile korunmanızı sağlıyor.
Web Uygulaması ve API Güvenliği (WAAS)
WAAS, HTTP tabanlı web uygulamaları için tasarlanmış bir web uygulaması güvenlik duvarıdır(WAF). Bu özelliği ile uygulamalardan ve layer 7’den gelen trafiği inceleyerek ve filtreleyerek web uygulamalarını güvence altına alır. Private veya public cloud üzerindeki Kubernetes ve container tabanlı platformlarda konteynerlara yapışarak sadece kuzey-güney değil aynı zamanda doğu-batı trafiğini de güvenli hale getirebilirsiniz. WAAS çözümü WAF özelliği ile birlikte API Koruması, Erişim Kontrolü, Dosya Yükleme Kontrolü, Koruma Altında Olmayan Web Uygulamalarının Tespiti, Bot ve DoS Koruması sunar. Ayrıca legacy *unix ve Windows sunucularınıza da kurarak, yeni nesil WAF/WAAS çözümünüzü yaygınlaştırabilir ve kurumunuzu zero trust modele hazırlayabilirsiniz.
Single Sign-On (SSO)
SSO çözümleri kullanıcıların farklı sistemlere girerken ayrı kimlikler oluşturması ve farklı şifreleri hatırlama gereksinimini ortadan kaldırarak arka planda sistemler için farklı şifreler oluşturur ve kullanıcının sadece bir ana hesap ile farklı sistemlere giriş yapmasını sağlar. Merkezden şifre kontrolü desteği sunduğundan, MFA ile güçlendirildiğinde kurum çapında güvenliğin standartlarının belirlenmesi için ortamı sunar. Ayrıca SSO konsepti, tüm API erişimlerinizi jwt, openid, SAML, OAuth2 gibi güvenli token kullanımları ile koruma altına alır.